Lichtzeitraum – Spatial Light Installation

Ueberholz
© Screenshot
© Screenshot

Description

Spaces cannot only be created through three-dimensional room design. Light, music and rhythm are just as important elements of a spatial experience. At the 2016 Architecture Biennale, the installation “lichtzeitraum” by Ueberholz was supposed to make this spatial feeling tangible.

Heartbeat tones together with changing LED light effects from cold and warm white should create an experience space in which the visitor feels right at home – and opens up to the experience and his feelings.

“Different lighting phases create wide spaces that make the expanse tangible. Other phases create narrow and cramped rooms that delimit and cramped.” The central design element is a window arrangement that adapts to the change in spatial suggestion.

(Editiorial text. Please contact us for change requests.)

Details

Agency
Ueberholz
Year
2016
City
Venice
Country
Italy

Categories

Industry
Advertising & Marketing, Agency Self-Promo
Location
Festival
Topic
Architecture, Emotions, Light, Sound
Type
Brand Experience, Spatial Installation