Spatial Installation “The shadow of the vapor”

Adrien M & Claire B
© Screenshot

Description

The artist duo Adrien M & Claire B designed an exciting spatial installation called "The shadow of the vapor" for the foundation of the cognac producer Martell.

The extensive installation occupies the 900 square meter ground floor of the foundation like a living, slowly growing being. The inspiration was a yeast that covered the walls and ceilings there before the company building was renovated. The fungus was nourished by the natural evaporation of alcohol and the cognac produced there. It's an artistic tribute to the history and life of the rooms. Together with digital technology that incorporates the movements of the visitors, the artists aim to bring the shadows of the alcoholic haze to life.

(Editiorial text. Please contact us for change requests.)

Details

Artist
Adrien M & Claire B
Client
Martell
Year
2018
City
Cognac
Country
France

Categories

Industry
Food & Beverage
Location
Headquater, In-house
Topic
Art, Immersive, Sculpture
Type
Brand Experience, Culture & Art, Interactive Installation, Spatial Installation